Lunchmeny

Gurus lunchmeny är en härlig blandning av traditionella rätter från hela Indien och det moderna indiska köket – som inspirerats av andra kulturer och även av det ökade intresset för nyttigare och kalorisnålare mat. Vi använder oss av noggrant utvalda råvaror och vi börjar även att mer och mer gå över till ekologiskt tänkande. Smaklig måltid!
Ris, sallad, lättöl (eller juice) och kaffe ingår. Nan 10:-, Vitlöksnan 20:-, Roti 15:-

MÅNDAG

  1. Guru Egg Curry Special – 79:-

    Äggcurry är en populär rätt i hela Indien. Här är vår egna variant med ägg, lök, tomat, ingefära, vitlök, chili, curry och koriander.

  2. Klassisk Tandoorikyckling – 79:-

    Yoghurtmarinerat och tandoorikryddat kycklinglår grillad i klassisk lerugn och serverad i en skönt krämig sås smaksatt med cashewnötter.

  3. Het Vindaloo med lamm (för den modige) – 86:-

    Het och syrlig sydindisk rätt med mört lammlägg, ingefära, vitlök, yoghurt och vindalookrydda med massor av röd chili.

  4. Prawn Gassi – 86:-

    Från Bengalore i södra Indien. Räkor med en kryddig, smakrik sky med kokosnötsmjölk, tomater och lök smaksatt med chili, vitlök och koriander samt curry.

  5. Curry med blandade grönsaker (vegetarisk) – 79:-

    Smakrik och kryddig klassisk indisk curry med blandade färska grönsaker, grön chili och färska örter.

  6. Tikka Masala (alltid på Guru) – 79:-

    Klassisk Tikka Masala gjord på bitar av kycklingfilé tillagade i en krämig curry smaksatt med cashewnötter.

TISDAG

  1. Sweet chilikryddad kycklinggryta – 79:-

    Söt och stark kycklinggryta med blandade färska grönsaker smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  2. Mixed Hakka Noodles – 79:-

    En fräsch och annorlunda indisk/kinesisk kombination från det bengaliska köket. Nudlar, ingefära, chili, kål, morot, ägg, räkor, kyckling.

  3. Lammgryta med ingefärs- och vitlöksdoftande spenat – 86:-

    Lamm och spenat fräst med ingefära och vitlök i en härlig gryta smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  4. Räkor med spenat – 86:-

    Räkor med färsk spenat med lök, vitlök, kummin och typiska kryddor.

  5. Dhingri Matar (vegetarisk) – 79:-

    En rätt från Punjab. Champinjoner, ärtor, lök, tomat och yoghurt, smaksatt med ingefära, chili, vitlök, koriander, kummin. Matigt och nyttigt!

  6. Tikka Masala (alltid på Guru) – 79:-

    Klassisk Tikka Masala gjord på bitar av kycklingfilé tillagade i en krämig curry smaksatt med cashewnötter.


ONSDAG

  1. Kryddig Jhal Faraizi med mört nötkött – 79:-

    Mört nötkött i en mellanstark curry med smak av färska örter och grön chili. Serveras i en gryta med lök, paprika och tomat.

  2. Goa chicken coconut curry – 79:-

    Kyckling, lök, chili, kokosnötsmjölk och tomat smaksatt med ingefära,koriander, vitlök och kummin. Smakrikt men inte starkt!

  3. Läckert smakrikt lamm från Kashmir – 86:-

    En klassisk lammrätt från Kashmirdistriktet tillagad med russin och cashewnötter i en mustig lök- och tomatsås smaksatt med färska örter och ingefära.

  4. Laxcurry med grön chili och färska örter – 86:-

    Smakrik och kryddig klassisk indisk curry med lax smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  5. Indian pasta salad (vegetarisk) – 79:-

    Pasta, nötter, koriander, bönor, senapsfrön, citron och chili. Både gott, nyttigt och mättande.

  6. Tikka Masala (alltid på Guru) – 79:-

    Klassisk Tikka Masala gjord på bitar av kycklingfilé tillagade i en krämig curry smaksatt med cashewnötter.

TORSDAG

  1. Indiska laxbiffar – 86:-

    En milt välsmakande och nyttig rätt med mald lax, sötpotatis, spenat, yoghurt och koriander.

  2. Klassisk Tandoorikyckling – 79:-

    Yoghurtmarinerat och tandoorikryddat kycklinglår grillad i klassisk lerugn och serverad i en krämig sås smaksatt med cashewnötter.

  3. Sötsur Sambal med mört lamm – 86:-

    Smakrik och sötsur indisk curry med mört lammlägg smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  4. Tonfisk med ingefärs- och vitlöksdoftande spenat – 86:-

    Smakrik och kryddig klassisk indisk curry med tonfisk smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  5. Gajar Gobi Shalgam Ka Saag (vegetarisk) – 79:-

    Bara goda nyttigheter i grytan: Morötter, blomkål, kålrot, lök. ingefära och chili samt en touch av torkad mango i en smakrik blandning.

  6. Tikka Masala (alltid på Guru) – 79:-

    Klassisk Tikka Masala gjord på bitar av kycklingfilé tillagade i en krämig curry smaksatt med cashewnötter.


FREDAG

  1. Keema Mattar – 86:-

    Lammfärs, ärtor, lök, koriander, kummin, gurkmeja och tomat. Serveras med roti. En rätt från norra indien som är otroligt poulär i Punjab.

  2. Tandoori Chicken Burger – 86:-

    Saftig kycklingburgare med gurka, yoghurt, lök och curry serveras på nanbröd med grönsaksris och raita. Mycket smak, men med färre kalorier.

  3. Gurus egen curry – 79:-

    Smakrik och kryddig klassisk indisk curry med mört nötkött smaksatt med lök, grön chili och färska örter.

  4. Fish Guisado – 86:-

    Fiskgryta med lök, tomat och chili smaksatt med vitlök, ingefära och vinäger. Ett recept från Goa, med portugisiska rötter från kolonialtiden.

  5. Krämig linsgryta Dal Makhani (vegetarisk) – 79:-

    Krämig vegetarisk linsgryta smaksatt med ingefära, vitlök och spiskummin i gräddig sås.

  6. Tikka Masala (alltid på Guru) – 79:-

    Klassisk Tikka Masala gjord på bitar av kycklingfilé tillagade i en krämig curry smaksatt med cashewnötter.