À la cartemeny

Härliga förrätter

Sätt fart på smaklökarna med en läcker indisk förrätt.

Papadam

Två stycken tunt friterade indiska bröd vars krispighet kompletteras med läcker myntayoghurt samt mangochutney. (M) 30:-

Samosa

Klassiska frasiga piroger med potatis, koriander, ärtor, grön chili och garam masala. Med myntayoghurtsås och mangochutney. (G, M) 59:-

Panir Pakora (Vego)

Friterade färskostbollar serverade med smakrik yoghurtsås och chutney. (M) 69:-

Papri Chaat (Vego)

En rätt som är synnerligen populär på gatorna i norra Indien och Pakistan. Läckra degknyten med bl a potatis, kikärtor, chili, yoghurt som toppas med chaat masala plus sev som ger extra smak och krispighet. Serveras med tamarind chutney (M, G) 95:-

Chutney Bombs (Vego)

Friterade, krispiga smakexplosioner fyllda med fantastisk chutney. (M, G) 69:-

Tandoori Meatballs

Indiska tandoorikryddade köttbullar med myntayoghurt. (M, N, Ä) 75:-

Paneer Fishcake med Äppel & Fikonchutney

Härliga små saftiga fiskbiffar med färskost som serveras med en chutney som har både fikonsötma och frisk äppelsyrlighet. (G, M, N, Ä) 85:-

Delad portion +50:– • Extra portion ris 30:- • Extra sås 20:-
Extra tillbehör (chutney eller pickles) 20:-

Bröd och Tillbehör

Tandoori Roti

Indiskt rågmjölsbröd bakat i lerugn.(G)25:-

Naan

Mjukt klassiskt indiskt bröd bakat i lerugn. (G, M, Ä) 25:-

VitlöksNaan

Naan med färsk vitlök. (G, M, Ä) 30:-

SesamNaan

Naan med sesam. (G, M, Ä) 35:-

PanirNaan

Naan med inbakad indisk färskost. (G, M, Ä) 45:-

PeshoriNaan

Naan med kokos och sultanrussin. (G, M, Ä) 40:-

Raita

Fräsch yoghurtsås med mynta och gurka. (M) 20:-

Pickles

Traditionellt inlagda grönsaker. 20:-

Mango Chutney

Söt, lite kryddstark sås gjord på frukt och grönsaker (bland annat mango och ingefära) samt mängder med kryddor. 20:-

Tamarind Chutney

Skön kombination av sött och syrligt. 20:-

Klassiska varmrätter

Masala

Yoghurtmarinerad och tandoorikryddad rätt grillad i lerugn som serveras i en krämig tomatsås smaksatt med cashewnötter. Ordet Masala betyder helt enkelt ”kryddblandning” och i detta fall är det svartpeppar, muskot, chilipeppar, koriander, spiskummin, kardemumma, kanel, och kryddnejlika (och några mycket hemliga). (M, N)
Lamm 199:- Oxfilé 199:- Stora räkor 199:– Chicken Tikka 165:-

Korma

Mild, läcker nordindisk curry med söta toner. Med yoghurt, russin, kokos, honung, mango samt cashewnötter. Khorma härstammar från Djingis Khans mongoliska rike där persiskt kök blandades med indiskt. (M, N)
Lamm 175:- Kycklingfilé 159:- Räkor 159:- Stora räkor 199:-

Gryta med ingefärs- och vitlöksdoftande spenat

Smakrik, kryddig klassisk indisk curry med färsk spenat, lök, vitlök och färska örter. För den som vill vara hälsosam så stärker ingefära immunförsvaret och spenat är späckat med antioxidanter, magnesium, kalium samt vitaminer. Dessutom är det väldigt gott!
Lamm 179:- Kycklingfilé 159:- Räkor 159:- Tonfisk 159:-

Het chili- och vitlökskyckling grillad i tandooriugn

Kycklingfilé marinerad i yoghurt, färsk koriander, röd chili och rejält med vitlök, grillad i tandooriugn och serverad med stark sås. (M, N) 179:-

Biryani

Biryani är en av de mest delikata, klassiska och älskade rätterna i Indien. Det finns många legender kring rättens ursprung; en är att den vackra drottningen Mumtaz bad sin kock skapa en rätt som skulle göra de mongoliska soldaterna starkare. Den blev så god att den även blev en favorit i de kungliga köken och idag serveras den alltid vid festliga tillfällen. Till biryani används ett speciellt ris, en speciell kryddblandning och ett speciellt tillagningssätt.

Resultatet blir en saftig, aromatisk risrätt med smak av bl a nötter och kardemumma. (M, N) 229:-

Vindaloo

Het och syrlig sydindisk rätt med ingefära, vitlök, yoghurt och vindalookrydda med massor av röd chili. Hur stark vill du ha den? Om du väljer starkast är det bara yoghurtdrycken Lassi som kan släcka elden. (M)
Kycklingfilé 159:- Lamm 169:- Nötkött 159:-

Sizlar på rykande hett järnfat

Sizlar serveras rykande, fräsande heta i en speciell varm järnform, som har gett rätten sitt namn. Och det engelska ordet “sizzle” betyder just “fräsande varmt”. Grillat, yoghurtmarinerat med rödlök, paprika, färska grönsaker och pressad citron. (M, N)
Lammfärsspätt 179:- Oxfilé 215:- Lamm 215:- Kycklingfilé 175:-
Vitlöksmarinerad kycklingfilé 185:- Stora räkor 200:- Mixed 229:-

Gurus egna Curry

Familjens egna och mycket hemliga recept på curry.
Kycklingfilé 159:- Lamm 169:- Nötkött 159:-

Karai

Pakistanskt, smakrikt och kryddigt. Med bl a lök, grön chili och färska örter. Serveras i en het gjutjärnsskål (karai) som gett rätten dess namn. (M)
Lamm 199:- Oxfilé 199:- Kycklingfilé 169:- Stora räkor 199:-

Säsongens Varmrätter

Lamm Salli Boti

Delikat lammrätt från västra Indien. Med tomat, lök, ingefära, gurkmeja och många andra härliga kryddor i perfekt balans. Serveras med krispiga, friterade potatisstrimlor. 199:-

Lamm Gurus Lyxiga Långkokta Lamm

Långkokt lamm med Gurus egna kryddor. Saftigt, mört, och med stor, elegant smak. Serveras med ris. Måste provas ! (M) 199:-

Lamm Yummy Red Curry

Chili ger denna gryta en härligt intensiv röd färg och lagom stark! Tomat och paprika förstärker färgen och den är smaksatt med bl a ingefära och kanel, yoghurt och kryddnejliika (M) 189:-

Kyckling Palak Murgh Kabab

En härlig kombination av kyckling, gratinerad spenat och grillad tomat serverat på klassiskt kabab-sätt. Med friskhet från färska citroner plus garam masala samt lite chilikrydda. (M) 199:-

Nötkött Gurus Indiska Oxsvans

En mycket mör, mustig och sällsynt smakrik rätt. Oxsvans är en klassisk styckdetalj som fått en renässans. Här förstår du varför. Serveras med klassiska indiska kryddor och strimlad, friterad potatis. (M) 199:-

Fisk Salmon & Lemon Rice

Lemon Rice är en klassisk rätt från sydvästra Indien med citron, senapsfrön, jordnötter, gurkmeja, chili och koriander – som serveras med en läckert grillad laxkotlett. (N, S) 199:-

Fisk Tamil Special

Det tamilska köket, från sydöstra Indien, har en spirituell bakgrund med traditioner som härstammar från en hinduistisk ritual, Annadana, där maten först serverades till gudarna för att sedan distribueras till folket i de tamilska templen. Och denna rätt med med bl a senapsfrön, kummin, ingefära, gurkmeja (samt ris) smakar verkligen himmelskt. (S) 199:-

SÄSONGENS VEGETARISKA RÄTTER

Saag Panir

Spenat tillagad med husets egen hemgjorda panir-ost, garam masala, vitlök, färsk ingefära och grädde. (M) 169:-

Carrot Poriyal

Stekt morot med mungbönor, riven kokosnöt, kummin och en touch av chili och andra klassiska kryddor. Serveras med ris. 159:-

Avocado Shami Kabab

Avokado och kikärtor mals och formas till saftiga kababbiffar som smaksätts med kardemumma, kanel, kryddnejlika samt koriander. Med ris. 159:-

Garlicky Mushroomy Curry

Krämig curry med champinjoner och grädde smaksatt med bl a gurkmeja, koriander, vitlök och chili. Visste du att vanlig champinjon är den svamp som sägs stärka immunförsvaret allra bäst? (M) 159:-

Sweet Corn Mushroom Chops

Potatisbiffar fyllda med svamp, majs och cheddarost med både lök och vitlök.
Smakrikt, mättande och nyttigt! (M, G) 159:-

Tilli Phalli Shimla Mirch

Kryddad stekt paprika som serveras med sesamfrön, senapsfrön, krossade jordnötter och ris. En härlig kombination. (N, S) 159:-

Dal Makhani

Linsgryta smaksatt med ingefära, vitlök och spiskummin i en härligt krämig sås. (M) 149:-

Panir Korma

Mycket läcker och mild nordindisk curry med panir-ost tillagad i yoghurt med sötma i smakerna: kokos, honung, mango och cashewnötter. (M, N) 169:-

Efter Maten

Kulfi

Hemgjord indisk glass med smak av saffran, kardemumma och mango. (M) 69:-

Lassi med Mango

Indisk mangoshake gjord på yoghurt, mjölk, mango, saffran, pistage och några droppar rosenvatten. (M) 59:-

Anaanaas Magic

Efterrättsmagi med ananas, brunt socker, och en smula röd chili. Serveras med glass. (M) 69:-

Mango Choco

Torkad mango som täckts i mörk choklad med en touch cayennepeppar. Lite sött, lite starkt, mycket gott. 69:-

Friterade Päron med Honung

Friterade päron som serveras med honung som är smaksatt med sött vin och kanel. (G, M, Ä) 79:-

Gajar ka Halwa

Saftig morotsbaserad efterrätt med mandel som är en av de mest traditionella och populäraste i Indien. (M, N) 79:-

Guru Choco BananNaan

Ett naan-bröd med choklad i som serveras med banan och Nutella. Låter märkligt och konstigt men är häpnadsväckande gott. (G, M, Ä) 69:-

Gurus Glass

Kockens val av glass serverat med färska frukter. 69:-

Cham Cham

En mycket söt och mycket god bengalisk kaka med pistage och saffran som passar perfekt till kaffet. (M) 59:-

Allergiinformation

G = Gluten, N= Nötter, M = Mjölk, S = Senap, Ä = Ägg

Är du allergisk mot något eller laktosintolerant? Säg till, då kan vi anpassa maten efter dig!